Tekirdağ’da Yeşilay Yarışması: Sağlıklı Nesil İçin Farkındalık Ödülleri

Tekirdağ’da Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Tekirdağ’da düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” temalı yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Yeşilay önemli bir rol üstlendi. Törende, telefon bağımlılığı konusu da gündeme geldi.

Ödül töreni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, yaptığı konuşmada bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmaların önemine dikkat çekti. “Sağlıklı nesiller yetiştirmek, bağımlılıkla etkin bir şekilde mücadele etmek için çaba harcamalıyız” diyen Soykırlı, öğrencilerin bu yarışmada kazandığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer ise, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele alanındaki değerli çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Telefon bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapan Koçer, bağımlılıkla mücadele konusunun günümüzde daha da önem kazandığını söyledi.

Koçer, gençlere örnek olunması gerektiğini vurgulayarak, “Ailemizle iletişim kurmamızı engelleyen telefon bağımlılığına dikkat etmeliyiz. Gençlere karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız” dedi. Ayrıca, bu tür yarışmaların öğrencilerde farkındalık oluşturduğunu belirterek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra tören sona erdi. – TEKİRDAĞ


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

‘Yumurtalık rezervinde azalma genç kadınlarda da artıyor’

Yumurtalık rezervi kadının doğurganlık kapasitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşla birlikte azalması beklenen yumurtalık rezervinin, özellikle son yıllarda 20 yaşlardaki kadınlarda da gözlendiğine işaret eden Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, erken dönemde fark edilmeyen bu durumun hem doğurganlık kaybına hem de erken menopoza yol açabileceği uyarısında bulundu.

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri