Şenpiliç’in o ürününde zararlı bakteri tespit edildi: Toplatılıp imha edilecek!

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şenpiliç İşletmesinde Tehlikeli Bakteri Tespit Etti

Sakarya’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla denetimlerine devam ediyor. Ekipler, yaklaşık 2 ay önce Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren beyaz et üreticisi olan ve ülkenin önde gelen firmalardan biri olan Şenpiliç’in işletmesinde denetim gerçekleştirdi.

Denetimler sonucunda, ‘Annemin Köftesi Piliç Kasap Köfte’ ürününde insan sağlığına zararlı olan ‘L monocytogenes’ isimli bakteri tespit edildi. Bu durum üzerine işletmeye 210 bin 622 TL cezai işlem uygulandı ve yasal süreç başlatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tespit edilen tehlikeli bakteri nedeniyle ürünün piyasadan toplatılmasına ve imha edilmesine karar verdi. Bu süreç hakkında bilgi veren bir yazıda, söz konusu ürünle ilgili detaylı bilgiler ve yasal prosedürler yer aldı.

Gıda güvenliği ön planda tutularak alınan önlemler, vatandaşların sağlığının her şeyden önce geldiğini gösteriyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, benzer durumlarla karşılaşılması halinde gerekli adımların atılacağını ve kamuoyunu bilgilendireceğini belirtti.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.