Kalp Sağlığı İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kalp Sağlığınız İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr. Ağca: Kalp ve Damar Hastalıklarının Önlenmesi Mümkün

BURSA – Her yıl yaklaşık 125 bin kişinin kalp krizi sonucu kaybettiği Türkiye’de, kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğine dikkat çeken kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının önemini vurguladı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının Türkiye’de ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. “Türkiye’deki tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 35 ile 40’ı kalp damar hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Her yıl 125 bin kişi kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmektedir” dedi.

Prof. Dr. Ağca, kalp damar hastalıklarının önlenmesinde risk faktörlerinin bilinmesi ve tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi. “Tansiyon, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, hipertansiyon, diyabet ve kolesterol hastalıklarının tedavisinin doktorun önerileri doğrultusunda yapılması oldukça önemlidir” diye ekledi.

Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının kalp sağlığını tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Ağca, sigarayı bırakmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, psikososyal stres, hareketsiz yaşam ve obezitenin de kalp sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörleri olduğunu ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.