Hem egzersiz hem diyete rağmen kilo veremiyorsanız basit bir nedeni var

Ünlü Beslenme Uzmanından Egzersiz ve Diyetle Kilo Vermenin Sırrı!

Ünlü beslenme uzmanı Abram Anderson’a göre, kilo verme sorununun sebebi bağırsaklarda yatıyor. Özellikle kabızlık yaşayan kadınların, ne kadar egzersiz yaparlarsa yapsınlar kilo veremeyeceklerini belirtiyor.

Instagram’da 750 bin takipçisi bulunan Anderson, kabızlığın bağırsakta iltihaplanmaya neden olduğunu ve bu durumun yağ depolama ve iştah hormonlarını olumsuz etkilediğini anlattığı bir video paylaştı.

İşte Anderson’ın önerileri:

  • Prebiyotik meyvelerden olan elma, üzüm, çilek gibi besinleri tüketin.
  • Sindirimi hızlandırmak için ısıtılmış kuru erik suyu için.
  • Probiyotik açısından zengin kimchi gibi fermente gıdalara yer verin.

Hem İltihapla Savaşır Hem de Sindirimi Kolaylaştırır

Anderson’a göre, bu öneriler sindirimi kolaylaştırmanın yanı sıra iltihap riskini azaltarak kilo verme sürecine destek olur. NHS, lifli meyveleri önerirken, pre/probiyotiklerin etkileri konusunda daha temkinlidir.

Kadınlarda Daha Sık Görülen Bir Sorun

Araştırmalar, kadınların bağırsak yapısı ve hormonal değişimler nedeniyle kabızlığa daha yatkın olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, özellikle kronik kabızlığın iltihap ve obezite ile ilişkili olabileceğine dikkat çekiyor.

NOT: Eğer kabızlık problemi uzun süre devam eder, şişkinlik, yorgunluk veya dışkıda kan gibi belirtiler varsa derhal doktora başvurulmalıdır.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.