Bakan Yumaklı: Son 10 gün içinde 22 milyon liralık para cezası uyguladık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Son 10 Günde Gıda Denetimlerinde 22 Milyon TL Cezası Kesildi”

ANKARA – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 10 gün içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde gıda işletmelerine toplamda 22 milyon liralık para cezası kesildiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerde 13 bin 691 gıda kontrolü yapıldığını ve 224 uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, Türkiye Şap Enstitüsü’nü ziyaret etti ve aşı üretimi konusunda önemli bilgiler aldı. Yumaklı, ülkede aşı üretiminde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek, “2025 yılına kadar aşı üretimini 200 milyon doza çıkarmayı hedefliyoruz. Bu, önemli bir başarıdır” dedi.

Ayrıca, 13 Nisan’da sona erecek olan İlkbahar Şap Aşılama Kampanyasının 2 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyuran Yumaklı, tüm hayvan sahiplerini hayvanlarını aşılatmaya davet etti.

Gıda Zehirlenmeleriyle İlgili Uyarı

Yumaklı, gıda zehirlenmeleri konusunda da uyarılarda bulunarak, “Gıda ürünlerini akşamdan kalma şekilde tüketmemek önemlidir. Maalesef, bazı kişiler kar hırsıyla bu kuralı ihlal ederek sağlıksız uygulamalara yönelmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Son 10 günde toplu tüketim yerlerinde gerçekleştirilen 13 bin 691 denetimde 224 uygunsuzluk tespit edilmiş ve toplamda 22 milyon lira ceza kesilmiştir. Halkımızın güvenli gıdaya erişimi için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yumaklı, zirai don, dolu, aşırı yağış, sel-su baskını ve fırtına gibi doğal afetlere karşı üreticileri uyararak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Devlet destekli tarım sigortasının bu tür risklere karşı önemli bir koruma sağladığını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN – Politika

Related Posts

‘Yumurtalık rezervinde azalma genç kadınlarda da artıyor’

Yumurtalık rezervi kadının doğurganlık kapasitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşla birlikte azalması beklenen yumurtalık rezervinin, özellikle son yıllarda 20 yaşlardaki kadınlarda da gözlendiğine işaret eden Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, erken dönemde fark edilmeyen bu durumun hem doğurganlık kaybına hem de erken menopoza yol açabileceği uyarısında bulundu.

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri