Bakan Memişoğlu: ‘Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız’

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Biz Sağlık Bakanlığıyız, ‘Hastalık Bakanlığı’ Değiliz”

ANKARA – Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının yaygınlığına ve aşırı kiloların artışına dikkat çekerek “Bu durumlar uzun vadede hastalıklara yol açıyor. Sağlığımızı önemseyelim. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

Türkiye’de çocukluk çağı aşı takviminde yapılan değişiklikle uygulamaya geçirilen altı bileşenli karma aşının ilk dozu, Ankara Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde Bakan Memişoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Bakan Memişoğlu, yaptığı konuşmada, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında koruyucu, geliştirici ve üretici sağlık modeliyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sağlık Hayat Akademisi projesinin amacına değinen Memişoğlu, vatandaşların sağlıklı yaşam merkezlerinde program aracılığıyla sağlık bilinci kazanabileceğini belirtti.

“Aşılar, bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırıyor”

Memişoğlu, aşıların bulaşıcı hastalıklara karşı etkili bir koruma sağladığını belirterek, “Aşılar sayesinde çocuk felci, difteri gibi hastalıkların görülme sıklığı azaldı. Aşılar, çocuklarımızın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Toplumun aşı programlarına uymasını ve sağlık çalışanlarının önerilerini dikkate almasını bekliyoruz. Sağlık her şeydir” şeklinde konuştu.

“Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız”

Memişoğlu, Bakanlık olarak dünya standartlarında tedavi hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, “Sağlık hizmetlerinde ilerleme kaydetmiş bir ülkeyiz. Ancak artık hastalıklardan korunmaya odaklanmalıyız. Sigara ve obezite gibi risklerin hastalıklara yol açtığının farkında olmalıyız. Sağlık her şeyden önce gelir. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

“Futbol maçlarına sadece erkekler mi geliyor”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Memişoğlu, Sivasspor’un maç öncesinde sergilediği pankartla ilgili tepkilere “Futbol maçları sadece erkekler için mi?”” şeklinde cevap verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Günlük şikayetler sandığınız bu durum kanserin habercisi olabilir

Kalın bağırsak kanseri artık sadece ileri yaşların hastalığı değil. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, özellikle 50 yaş üzeri bireylerin gaitada gizli kan testi ve kolonoskopiyi ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir