Ayasofya, Galata Kulesi, Nemrut: Türkiye’nin 27 tarihi mekanı geceleri ziyarete açılıyor

Türkiye’de Müze ve Ören Yerleri Yaz Geceleri Ziyarete Açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl hayata geçirilen “gece müzeciliği” projesi kapsamında, bu yıl 27 müze ve ören yerinin gece ziyaretlere açılacağı duyuruldu.

1 Haziran-1 Ekim tarihleri arasında uygulanacak olan “gece müzeciliği” sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi mekânlar yaz gecelerinde ziyaretçilere kapılarını açacak. Binlerce yıllık tarih, ay ışığı ve yıldızların altında farklı bir atmosferde sergilenecek.

Farklı bir deneyim için Türkiye’nin Dört Bir Yanı Gece Ziyaretçilerini Bekliyor

İstanbul’dan Adıyaman’a, İzmir’den Şanlıurfa’ya kadar uzanan 27 farklı noktada, gece müzeciliği kapsamında tarihi mekânlar gece saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Galata Kulesi, Efes Ören Yeri, Patara, Nemrut, Zelve-Paşabağları, Zeugma Mozaik Müzesi gibi önemli destinasyonlar yaz boyunca gece ziyaretlere açık olacak. Tarih tutkunları ve gece gezginleri için mükemmel bir fırsat sunan bu uygulama, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Işıklandırılmış tarihi mekânlar, sessizlik içinde ziyaretçilerine tarihsel anıları yeniden hatırlatacak.

Müze Ziyaret Saatleri ve Detayları

Gece müzeciliği kapsamında ziyarete açık olan tarihi mekânların ziyaret saatleri farklılık göstermektedir. Bazı müzeler 21.00’e kadar, önemli destinasyonlar ise 23.00’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Nemrut Ören Yeri ise gün doğumunu izlemek isteyen ziyaretçilerini sabah 04.00’te ağırlamaya başlayacak. İstanbul, Ankara, Samsun, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir, Adıyaman gibi birçok şehirde bulunan müze ve ören yerleri gece ziyaretlere açık olacak.

Antalya, Hierapolis Ören Yeri, Didim Ören Yeri, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Müze İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Efes Ören Yeri gibi önemli destinasyonlar da ziyaretçilerine gece saatlerinde kapılarını açacaklar. Yazın sıcağından kaçmak isteyenler için tarihi mekânları serin gecelerde keşfetme fırsatı sunacak olan bu uygulama, tatilciler ve kültür meraklıları için harika bir alternatif olacak.

Adıyaman’daki Nemrut Ören Yeri ise sabah 04.00 ile 09.00 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

(DHA)

Related Posts

YKS’de devlet üniversitelerinde en fazla kontenjan ayrılan 2 yıllık bölümler neler?

2025 YKS tercihlerinde adaylar hangi bölümlerin kontenjanlarının daha yüksek olduğunu araştırıyor. Peki, YKS’de devlet üniversitelerinde en fazla kontenjan ayrılan 2 yıllık bölümler neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi ne açıklayacak? Bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması saat kaçta, ne zaman? Gözler Kızılcahamam’daki tarihi konuşmada!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü yapacağı tarihi konuşma için gözler Kızılcahamam Kampı’na çevrildi. Türkiye’nin iç siyasi gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumartesi sabahı Sayın Cumhurbaşkanımız tarihi bir konuşma yapacak. Bütün vatandaşlarımızı cumartesi sabahı Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı o konuşmayı dinlemeye davet ediyorum.” dedi. Öte yandan tarihi konuşmaya saatler kala, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de MHP Lideri Bahçeli’yle görüştü. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat kaçta konuşma yapacak, ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi ne açıklayacak? İşte, ayrıntılar.

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Üniversitelerde yeni dönem: İş dünyasından isimler de derslere girecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YÖK, “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” imzaladı.

Haziran ayı öğretmen seminerleri online mı yüz yüze mi? MEB öğretmen seminerleri tarihleri 2025!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğretmenler için düzenlenecek Haziran 2025 mesleki gelişim seminerlerinin tarihlerini resmen duyurdu. Haziran ayında gerçekleştirilecek seminerlerin yüz yüze mi, yoksa çevrimiçi mi olacağı eğitim camiasında büyük merak konusu. Eğitimcilerin mesleki becerilerini geliştirmek, yeni müfredat değişikliklerini öğrenmek ve yenilikçi eğitim yöntemlerini keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen bu seminerler, öğretmenlerin yaz tatili planlarını ve mesleki hazırlıklarını doğrudan etkiliyor. Peki, 2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? Öğretmen seminerleri yüz yüze mi olacak, online mı?