Askeri hastaneler açılacak mı? MHP’li vekil çağrıyı Meclis’te yaptı

Askeri Hastaneler Açılacak Mı? MHP’li Vekil Çağrıyı Mecliste Yaptı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde 26 ilde bulunan 32 askeri hastane kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023 yılında yapılan bir soruşturma hakkında şunları söyledi: “Askari hastanelerin açılması için her gün çaba sarf ediyoruz, ancak bunun bir süreç olduğunu ve sonunda kesinlikle açılacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, yapılanları sırayla gerçekleştireceğiz.” Ancak o zamandan beri herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

MHP’li Vekilden Önemli Çağrı

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, “Operasyonlarda ağır yaralanan askerlerimiz, askeri tıp biliminin gereksinimlerine uygun yetenekli ve deneyimli Türk hekimler tarafından hızla müdahale edilmelidir. Askerlerimizin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesi, askeri hastaneler sayesinde mümkün olacaktır.” dedi.

“NATO İçinde Askeri Hastane Eksikliği Yaşıyoruz”

MHP’li vekil, hükümete şu çağrıda bulundu: “NATO ülkeleri arasında en yüksek askeri güce sahip olmamıza rağmen askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Osmanlı’dan gelen askeri hastanelerin yeniden açılması, devlet geleneğine ve vatanı için canını ortaya koyan askerlerimize olan borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Dünyada yedinci vaka: 34 haftalık doğan Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı. Kritik ameliyatın başarıyla tamamlandığını ifade eden Kütahya Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın, “Bilimsel olarak da dünyada yedinci vaka. Böyle tıbbi literatüre geçecek operasyonu tüm ekibimizle birlikte yaptığımız için hepimiz mutluyuz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir