Efes Selçuk’ta kütüphane haftası etkinlikleri başladı

İZMİR’de Gerçekleşen Etkinliklerde Kütüphane Haftası Coşkusu Yaşandı

Yağmurlu havaya rağmen tarihi bir gezi gerçekleştirildi ve ardından Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Geleceğin Kütüphaneleri ve Yapay Zeka” konulu bir panel düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Burcu Önenç, kent genelinde kütüphane sayısının artırılmasının gençlerin vizyonuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Türkiye Kütüphaneciler Derneği’ni temsilen bulunan Hatice Gümüş, kütüphanelerin bilginin korunduğu, aktarıldığı ve gelecek nesillere ulaştırıldığı önemli noktalar olduğunu vurguladı. Antik dönemde kütüphanelerin sadece kitapların değil, bilimin, sanatın ve düşüncenin de beşiği olduğuna dikkat çekti.

EN ÇOK OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde bir yıl boyunca en çok okuyan çocuk ve yetişkin okurlar ödüllendirildi. En çok kitap okuyanlara kitap hediye edildi.

Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu moderatörlüğünde düzenlenen “Geleceğin Kütüphaneleri ve Yapay Zeka” panelinde Celsus Kütüphanesi’nin kuruluş dönemi hakkında bilgi verildi.

KÜTÜPHANELER BİLGİ TOPLUMUNUN DİJİTAL VİCDANIDIR

Prof. Dr. Nevzat Özel, kütüphanelerin bilgi birikiminin gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, yapay zeka ve kütüphanelerin geleceği hakkında bilgi verdi. Kütüphaneleri bilgi toplumunun dijital vicdanı olarak tanımladı.

Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, panele katılan konuşmacılara teşekkür ederek Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel adına plaket takdim etti.

61. Kütüphane Haftası etkinlikleri Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde devam edecek. Şükrü Özkaynak Mahalle Kütüphanesi’nin açılışı ise 9 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da gerçekleşecek.

Related Posts

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Üniversitelerde yeni dönem: İş dünyasından isimler de derslere girecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YÖK, “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” imzaladı.

Haziran ayı öğretmen seminerleri online mı yüz yüze mi? MEB öğretmen seminerleri tarihleri 2025!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğretmenler için düzenlenecek Haziran 2025 mesleki gelişim seminerlerinin tarihlerini resmen duyurdu. Haziran ayında gerçekleştirilecek seminerlerin yüz yüze mi, yoksa çevrimiçi mi olacağı eğitim camiasında büyük merak konusu. Eğitimcilerin mesleki becerilerini geliştirmek, yeni müfredat değişikliklerini öğrenmek ve yenilikçi eğitim yöntemlerini keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen bu seminerler, öğretmenlerin yaz tatili planlarını ve mesleki hazırlıklarını doğrudan etkiliyor. Peki, 2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? Öğretmen seminerleri yüz yüze mi olacak, online mı?

Cuma günü ders var mı? Yaz tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek okullar ne zaman açılacak?

Karne hazırlıklarında sona gelindi. 20 Haziran’da ilkokul, ortaokul ve liseler tatile girecekler. Tatil öncesinde geri sayım devam ederken bir yandan da öğrenciler yaz tatiliyle ilgili ayrıntıları merak edip araştırıyor. En çok sorgulananlar arasında ise “Cuma günü ders var mı? Yaz tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek okullar ne zaman açılacak?” sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, Cuma günü ders var mı? Yaz tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav giriş belgelerini yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024 KPSS kapsamında gerçekleştirilecek 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılacak sözlü sınavın aday giriş belgeleri erişime açıldı.