Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi ve Bitcoin ETF’nin kararlarının birkaç gün içinde açıklanması beklenmekte. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve ardından altcoinler için 2024’te boğa koşusu tahmin ediyor. Ayrıca popüler kripto analisti Lark Davis, değerli görüşlerini açıkladı. İşte analiste göre 2024’ün neden kripto para piyasasına dönüştürücü bir patlama getirebileceğine dair içgörüler…

ETF beklentisi ve küresel borsalar, altcoinler ve Bitcoin’i etkiliyor

Küresel borsalardaki benzeri görülmemiş yükseklere ulaşan artış, kripto pazarındaki potansiyel kazanımlar için çok önemli bir öncüdür. Bu olumlu ivme, artan servet ve likiditeye işaret ederek yatırımcıların kripto para birimlerine yönelmeleri için uygun koşullar yaratıyor. Önemli bir gelişme, Bitcoin ETF’nin 5-10 Ocak 2024’e kadar merakla beklenen kabul edilmesidir. Bu onayın geçmesi halinde, kripto para piyasasına önemli bir likidite girişi yaşanabilir. ETF, kurumsal fonlara, emeklilik fonlarına ve emeklilik fonlarına Bitcoin’e erişim imkanı sunuyor; bu, onlarca hatta belki de yüz milyarlarca dolar gelir yaratabilecek tarihi bir gelişme.

Coinbase’in zaferi ve FED faiz oranları

Lark Davis ve diğer analistler, Coinbase’in SEC’e karşı açılacak olan davayı kazanacağını ve sektörün SEC’in aşırı düzenleyici müdahalesine karşı duruşunu güçlendireceğini öngörüyor. Böyle bir sonuç güven oluşturabilir ve ek düzenleyici gelişmelere kapı açabilir. Ayrıca bir diğer kritik gelişme de FED verileri. FED’in 2024’te beklenen faiz indirimi, daha genel bir risk alma tutumuyla tutarlıdır. Faiz indirimi, yatırımcılar için daha uygun bir ortam anlamına geliyor ve ekonomik aktiviteyi artırıyor. Yatırımcılar düşük faiz oranlarına sahip alternatif varlıklarda daha yüksek getiri ararken, bu olumlu hareket BTC ve altcoinler için piyasa iyimserliğini artırabilir.

Halving, AB kripto para yasası ve daha fazlası…

Nisan 2024’te planlanan Bitcoin halving’i, kripto para birimi protokolünün temel bir yönünü temsil ediyor. Bu olay yaklaşık dört yılda bir meydana gelir ve yeni bitcoinlerin yaratılma hızını azaltır. Arz azaldıkça, Bitcoin daha da kıt hale geliyor ve potansiyel olarak talebin artmasına neden oluyor. Bireysel yatırımcıların halihazırda madencilerin ürettiği kadar Bitcoin satın aldığı gerçeğiyle birleştiğinde, bu kıtlık etkisi Bitcoin’in değeri üzerinde belirgin bir etkiye sahip olabilir. Diğer yandan, dezavantajlarına rağmen, kripto para birimlerine odaklanan MiCA yasası AB’de düzenleyici netlik sunarak potansiyel olarak daha seçici yatırımcıların ilgisini çekmekte.

2024’te yürürlüğe girecek olan FASB’nin Bitcoin muhasebesi standartları, çeşitli şirketleri Bitcoin’i finansal stratejilerine entegre etmeye teşvik edebilir. Ayrıca popüler kripto ve Web 3.0 oyunlarının piyasaya sürülmesi, oyun içi ödüller ve NFT’ler aracılığıyla milyonlarca kişinin kripto varlıklarıyla tanışmasını sağlayacak. Diğer yandan altcoinler Ethereum ve Solana’daki önemli gelişmeler rekabet gücünü artırarak daha geniş bir kullanıcı ve geliştirici tabanının ilgisini çekiyor. Son olarak resmi olarak Ocak 2025’te başlamakla birlikte, 2024’ün 4. çeyreğinde merkez bankalarının varlıkların %2’sini kriptoda tutacağı beklentisi, piyasada olumlu bir hava yaratabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir