Bilimsel araştırmalar daima devam ederken, ‘dünyada kaç karınca yaşıyor?’ sorusunun karşılığına mümkün bir varsayım sunuldu. Bilim insanlarının farklı lisanlarda 12 bine yakın raporu tarayarak oluşturduğu iddiaya nazaran dünyada 20 katrilyon karınca yaşıyor.
Dünyada 20 katrilyon karınca yaşıyor bu iddiaların çok üstünde
Bu o kadar büyük bir sayı ki anlaşılması için şu örneği vermek lazım. Kelam konusu sayı, 12 megatonluk bir biyokütleyeye karşılık geliyor ve bu da tüm yabani kuşlar ve memelilerin toplamından fazla oluyor.
Karıncaların ekosistemdeki karşılığı epeyce değerli. Hatta karıncaların bu noktada mühendisler olarak görüldüğünü söylemek mümkün. Ormanlardaki tohumların dağıtılmasında rol oynarken, organik unsurların de geri dönüştürülmesine yardımcı olurlar. Karıncaların dünyadaki dağılımı da bu noktada merak ediliyordu. Kelam konusu araştırma global olarak yapılan en kapsamlı çalışma olarak gösteriliyor.
Science’ta yayımlanan yazıda yapılan bu çalışmanın spesifik olarak karıncalara değil, genel manada biyolojik çeşitlilik ve evrim sorularına odaklandığı belirtiliyor. Fakat husus karıncaların sayısına kadar gelerek karıncaların tropik bölgelerde ve savanlarda ya da nemli ormanlarda ne kadar bol bulunduğunu da ortaya çıkarttı.